Sóc només pols, però em penso estrella.

divendres, 22 d’agost del 2008

Amadeu Casellas: roda de premsa a l'hospital penitenciari de Terrassa

Amadeu Casellas:llibertat!

Llegim el comunicat

"No pot entrar la roba, senyora. El seu fill ha de fer una instància detallant cada peça, i després la instància s'ha d'aprovar. El xampú i les sabatilles no estan permesos. I els amics tampoc no poden entrar, avui, no tenim constància que estiguin autoritzats"


La notícia, al TN de TV3: http://www.3cat24.cat/video/605779/altres/
( surt en el minut 28:39)

AMADEU CASELLAS , PRES ANARQUISTA: 62

DIES EN VAGA DE FAM

LLIBERTAT, JA!

Amadeu Casellas , anarquista que darrerament estava a la presó de Quatre camins (Granollers), actualment ingressat des de fa setmanes a l’Hospital Penitenciari de Terrasssa, compleix avui, 22 d’agost de 2008, 62 dies de vaga de fam.


Amadeu ha complert 22 anys de condemna per diversos atracaments a bancs els anys 70 i 80 per a finançar lluites obreres. A aquests anys cal sumar els anys de presó preventiva, és a dir: gairebé trenta anys. Fa ja temps que, segons la llei, Amadeu hauria d’estar ja al carrer i per aquest motiu està en vaga de fam des del 23 de juny. Després de diverses vagues i amb el posterior incompliment dels acords a què es va arribar per part dels Serveis Penitenciaris de Catalunya i davant de les negatives dels organismes judicials i penitenciaris competents respecte a la seva llibertat, ha decidit que aquesta vegada la vaga serà fins a les últimes conseqüències: o li donen el tercer grau, o li concedeixen la refundició de condemnes, o no deixarà la vaga de fam. La salut d´Amadeu ja s’ha deteriorat greument, però té la ferma decisió d'arribar fins al final. En aquests moments, els final pot ser la mort, si no s’atén almenys una de les seves dues peticions, d’altra banda ajustades a la llei:


  1. La refundició de condemnes al màxim legal de 20 anys, la qual cosa podria suposar la seva excarceració immediata.
  2. En el seu defecte, la concessió del tercer grau penitenciari.

Pel que fa a la primera petició, cal tenir en compte que el dia 18 de juliol la jutgessa Erica López Gracia, del Jutjat Penal 2 de Manresa, la va denegar, i posteriorment (dia 12, a Vic) també va deixar entendre que denegaria el recurs que va presentar la seva advocada. Ara depèn de la decisió de l’Audiència Provincial de Barcelona.


Pel que fa a la segona petició, depèn de la Generalitat de Catalunya, concretament del senyor Albert Batlle, Director general d’Institucions Penitenciàries, que podria concedir el tercer grau de manera immediata.


Des d’aquí, doncs, fem una crida urgent a la solidaritat amb el company i amb totes i tots les/els preses en lluita per tal de no permetre cadenes perpètues encobertes. Si no s’agilitza un resolució favorable a, almenys, una d’aquestes peticions d’Amadeu Casellas, en realitat se l’estaria condemnant a mort.



Hospital Penitenciari de Terrassa, 22 d’agost de 2008

CNT-AIT MANRESA
Grup de familiars, amics i amigues d' Amadeu Casellas