Sóc només pols, però em penso estrella.

dimarts, 23 de setembre del 2008

CARTA OBERTA AL SÍNDIC DE GREUGES DE CATALUNYA

Sr. Rafael Ribó
Síndic de Greuges de Catalunya
C/ Josep Anselm Clavé 31
08002 – Barcelona
E-mail <
sindic@sindic.cat>
Tf.- 93 301 8075
Fax.- 93 3013187

Formulari per a una queixa:
https://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=90



Amb aquest escrit, voldríem fer-li saber que:

1. El dia 5 de setembre, el Sr. Amadeu Casellas Ramon va posar fi a la vaga de fam que va mantenir durant 75 dies, per tal de desbloquejar una situació penitenciària que no li oferia cap sortida.

2. Durant tot el temps que va durar aquesta vaga de fam, moltes persones van manifestar públicament la seva solidaritat amb Amadeu i van reclamar una sortida per a la seva situació.

3. Una de les persones que també va fer públic a través d'internet el seu recolzament a Amadeu va ser Francesc Argemí, més conegut com a Franki, un company que actualment està en tercer grau penitenciari.

4. A Francesc Argemí se li ha obert un expedient disciplinari a causa d'aquest recolzament públic, amb l'excusa d'una falta de respecte a la institució penitenciària.

5. Aquest expedient atempta contra el dret d'expressió lliure de les persones. La institució penitenciària no és un organisme que pugui sancionar cap mena d'expressió.

6. El dret a la llibertat d'expressió és recollit a la Declaració Universal de Drets Humans, a la Constitució i a totes les lleis principals dels països que defensen les llibertats.

7. Les declaracions de Francesc Argemí van ser una mostra de solidaritat envers Amadeu Casellas, la situació del qual ell podia entendre més a fons a causa del temps que ell també havia passat a la presó.

8. Aquestes declaracions estan correctament expressades i es refereixen a una situació penitenciària prou coneguda per tots i totes els qui hem tingut alguna relació amb les presons.

9. Les paraules del Franki no diuen res de nou en aquest sentit, ja que fins i tot a través de les pàgines web del sindicat majoritari de les presons a Catalunya es poden trobar declaracions semblants.

10. Entenem que aquestes declaracions a la pàgina web del sindicat UGT, suposadament han estat escrites per professionals de la institució penitenciària. En aquesta pàgina web, són els mateixos professionals penitenciaris els qui reconeixen i fan públiques situacions com les que ha expressat Francesc Argemí en el seu escrit. I el fet de fer-se ressò de denúncies que també es fan a través d'organitzacions sindicals no pot ser, de cap manera, motiu de sanció.

Per tot plegat, doncs,

DEMANEM:

Que la institució que vostè representa obri un expedient, i la investigació adient, i que intercedeixi per tal que la sanció contra Francesc Argemí quedi sense efecte.

Esperem una resposta ràpida a la nostra petició.

Grups de suport a Amadeu Casellas
setembre de 2008






1 comentari:

Rafael del Barco Carreras ha dit...

SINDIC DE GREUGES
DEFENSOR DEL PUEBLO
BARCELONA

Rafael del Barco Carreras

Mi amigo Luis Toribio de www.legitimidad.com, como todo hombre decente acude a quien legalmente debe acudir, y se sorprende y cabrea. Un ingeniero superior, especialistas en informática e Internet, que ha dedicado su vida a causas justas, proporcionando asesoría, webs e infinitas horas, dinero, saber y gratuito trabajo, debería cuanto menos merecer respeto. Los que denuncian, molestan, y reciben el trato de los incordiadores. El Poder está tan corrompido que por instinto embiste a cualquiera que sueñe con que la Ética, Equidad y Justicia reinen lo más y mejor posible.
Oyendo su odisea, y haciendo mío su problema, pues con una legión de defensores, defendiéndome de mis propios abogados, no hubiera tenido bastante, quise escribir sobre lo que oía, pero mejor que el mismo... ver...

http://es.youtube.com/watch?v=kg19PVGQeRS

Esa oficina me parece un inútil libro de reclamaciones, un chollo para políticos. Me pasó por la cabeza por lo del coche, un SEAT Mat. 5773 BMD, que nunca compré, ni tuve, usé, ni jamás vi, con Ayuntamiento y Juzgado que no me dejan en paz. Pero !un Ribó! el comunista de una de las ricas familias de Barcelona, con hermanos en las finanzas, donde muchos, entre ellos yo, salieron escaldados, y para más retruécano me informaron que colaboraba Ignacio García Clavell, el Director General de Instituciones Penitenciarias de la Generalitat de Pujol... total, se me borró la idea, y hasta sonreí por mi ingenuidad, "!ya se cansarán de embargarme!, me dije, soy insolvente total y absoluto".
Buen "defensor del pueblo" quien por culpa del catering sirviendo la comida a la Cárcel de Brians, Bon Servei, se llamaba la empresa, propiedad de un militante de CIU, por poca, mala y fría, se expedientó a decenas que se quejaron, y por motín cumplirían más años de cárcel. Le recuerdo preguntándome en la enfermería, donde yo servía la comida, si era buena, "hoy si" le contesté, "¿y ayer?, me encogí de hombros. Ante los altercados, el Director General y su corte, entre ellos varios "gorilas", la "brigada especial", tomaban el pulso a su institución. Quizá también tendría que ver en la denegación de mis permisos en 1994 dentro de las normas, reglamentos y mi perfecto comportamiento y trabajo... por no verlos, no reclamaría... ver www.lagrancorrupcion.com