Sóc només pols, però em penso estrella.

divendres, 19 de setembre del 2008

Jo també sóc il.legal


Jo també sóc il.legal, doncs...
O és el PSOE, l'il.legal?
Jo també sóc basca, catalana, ciutadana del món.

Davant les últimes resolucions judicials que il·legalitzen a ANV i a EHAK, i dissolen les Gestores pro Amnistia i condemnen a fortes penes de presó als seus activistes, el Comitè Executiu del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya manifesta el següent:

1º. Denunciem enèrgicament aquest nou pas en l'estratègia de brutal repressió i criminalització del moviment popular a Euskal Herria.

2º. Ens reafirmem en el convenciment que aquesta estratègia obeïx a la debilitat estructural de l'oligarquia centralista espanyola, incapaç de legitimar per altra via el seu violent projecte de dominació dels pobles i la classe obrera.

3º. Valorem aquest tipus d'actuacions judicials com un veritable atac als drets democràtics més bàsics. En Euskal Herria s'està vivint un autèntic estat d'excepció en el qual s'impedeix sistemàticament l'exercici de drets polítics bàsics de participació, expressió i manifestació. Les forces repressives de l'estat actuen -en aquesta situació-, embravides per la seva impunitat en la realització de tot tipus d'actes de violència, violació de drets i/o tortura.

4º. Som conscients que aquesta repressió, avui fonamentalment contra el moviment popular abertzale, es va manifestant cada vegada amb més força en la resta de l'Estat com una pràctica estructural del sistema, estenent-se no només a les forces que posen en dubte el marc estatal de dominació, sinó també al moviment obrer i popular que posa en dubte el marc capitalista de dominació.

5º. Aquestes actuacions posen manifestament en fallida tota la pretesa legitimitat del sistema de dominació monàrquic-burgès, fan de la independència de poders una burlesca caricatura del que seria un estat de dret; i evidencien l'autèntica careta de la dictadura del capital, avui representada institucionalment pel PSOE, però ahir pel PP, i sempre amb la comparsa de totes les forces polítiques que encoratgen, consenteixen o miren per a altre costat quan tot això ocorre.

6º. Ens solidaritzem plenament amb totes les organitzacions socials i polítiques de l'esquerra abertzale que avui sofrixen l'assetjament policial, judicial i mediàtic de l'Estat, exigim la derogació de tota la legislació antiterrorista, especialment la llei de partits polítics, i fem una crida perquè la resta de forces d'esquerra i progressistes de l'Estat ho facin també.

7º. Seguim apostant per una sortida política al conflicte d'Euskal Herria. Entenem que la fi de la violència i la repressió només poden venir de la ruptura amb l'actual model de dominació i la garantia plena dels drets individuals i col·lectius, de classe i nacionals, en un marc republicà, de caràcter confederal i socialista.


Comitè Executiu del Partit Comunista dels Pobles d'Espanya.

Madrid, 18 de setembre de 2008.
Mira també:
http://www.pcpcat.org
http://www.comunistes.org



1 comentari:

zel ha dit...

I jo, i jo, ilegal i a més no vull que em legalitzin aquests legalitzadors que s'han begut l'enteniment, que cony....