Sóc només pols, però em penso estrella.

dilluns, 23 d’agost del 2010

FLORS D'ACOLLIDA


Si teniu la sort que, a Sardenya, us vinguin a esperar els amics i les amigues de Genoni, just quan el vostre avió ha aterrat com un gran ocell cansat...llavors, esteu a punt de compartir una terra i una gent que mai més no se us esborraran de la memòria.

Perquè, a Sardenya, la generositat es diu Giovanni, Giorgio, Salvatore, Aldo, Roberto, Otto; es diu Gisella, Jesuina, Rita, Ines, Franca, Claudia, Maria Pia...

Quan hi heu estat, i la música s'ha barrejat amb la poesia i la dansa que surt del cor; quan heu compartit la seva taula generosa i les anades amunt i avall de la "giara", on els "cavallini" pasturen lentament el temps...ja esteu tocats del perfum lleu de les flors d'acollida.

I, quan torneu a casa, semblarà que no ha passat res. Només que l'enyorament de la gent senzilla se us adormirà cada nit al clot tebi del coixí.

Però, quan la primavera esclati, després de totes les neus, les flors d'acollida, de color de mirall, minúscules i fràgils, faran una dringadissa inconfusible i us floriran a l'ampit de les finestres i al cancell de les portes, que quedaran per sempre obertes, bo i esperant l'arribada de la bona gent de les terres germanes.

http://www.vilaweb.cat/noticia/3765110/llucanes-sardenya-terres-germanes.html

2 comentaris:

zel ha dit...

Quina enveja, entre tu i la meva germana que en va tornar dissabte i no tenia prou paraules per explicar el que havia gaudit...ja hi sóc per una l'any que ve...si déu vol, com diuen...

Roser ha dit...

Si, realment val molt la pena, i crec que tots tindrem ganes de tornar..