Sóc només pols, però em penso estrella.

dimarts, 22 de juliol del 2008

Carta oberta al Síndic de Greuges de Catalunya

Sr. Rafael Ribó

Síndic de Greuges de Catalunya

Barcelona

A la Koordinadora d’Osona kontra la tortura i l’explotació laboral estem francament alarmats pel fet que el pres Amadeu Casellas, a Quatre Camins, ja fa un mes que està en vaga de fam. En aquests moments ja ha perdut quinze quilos, i la seva situació és delicada.

La seva reclamació (que es posi un límit a la seva condemna) ens sembla del tot justa i raonable, si tenim en compte que ja fa vint-i-dos anys que està empresonat, és a dir, tota una vida. Creiem que Amadeu Casellas ha pagat amb escreix el seu deute amb la justícia i que no se’l pot condemnar, de fet, a una cadena perpètua.

Casellas denuncia que “des de la presó no em volen aplicar el que em correspon com a represàlia per alguns fets ocorreguts molts anys abans” i assegura que l’equip de tractament “envia informes antics a les autoritats competents “obviant els progressos aconseguits els anys posteriors”.

La situació encara és més insostenible si tenim en compte que la jutgessa del Penal 2 de Manresa, que s’havia compromès a dictar urgentment una resolució, se n’ha anat de vacances (!) fins al dia 12 d’agost, sense resoldre res i posant en perill greu la salut, i fins i tot la vida, d’aquest pres.

Per tant, doncs, esperem que vostè, com a Síndic, mediarà urgentment en aquest afer, abans que les conseqüències siguin irreversibles.


Koordinadora d’Osona kontra la tortura i l’explotació laboral

http://coordinadoraantifeixista.blogspot.com/

Torelló (Osona), vint-i-dos de juliol de dos mil vuit.


Vosaltres també podeu presentar una queixa al Síndic:

https://www.sindic.cat/ca/page.asp?id=90